Nederlands elftal traint met Google Glass en Oculus Rift voor WK

Dacht je dat voetbal en techniek niets met elkaar te maken hadden? Dan heb je het mis. De spelers van het Nederlands elftal gebruiken nu al de Google Glass om mee te trainen en zullen binnenkort ook met de Oculus Rift op hun neus lopen.


Nederlands elftal traint met Google Glass en Oculus Rift voor WK


Doordat it-bedrijf Triple IT applicaties ontwikkelde voor de Google Glass als de Oculus Rift, kan het elftal hier nu mee trainen.

Twee applicaties

Voor de bril van Google werden twee verschillende applicaties ontwikkeld: eentje die statistieken van spelers en teams toont en een ander waarmee video-analyses bekeken kunnen worden. Zo kunnen de beelden van een training ter plekke met die van een standaardsituatie worden vergeleken. Op die manier kan de trainer sneller en makkelijker inspelen op de acties van de spelers.

Oculus Rift

Volgens nu.nl werkt Triple IT ook aan een manier om de Oculus Rift in te zetten voor trainingsdoeleinden. Spelers kunnen op die manier bijvoorbeeld zien waarom ze de bal niet krijgen toegespeeld. Door de situatie uit de ogen van de andere speler te bekijken, kunnen ze leren hoe ze de volgende keer wel aanspeelbaar zijn.